Wednesday, March 30, 2011

UCF (University Cultural Festival) penutupan-PERSEMBAHAN PILIHAN JURI.

SALAM !!! hye, n3 kli ni nk share happy news, ok korg mst da tw kan pd 22 hb sy tlh join rampaian tari tradisional sempena UCF (klo korg bc n3 b4 ni la.huhu) i2 masa pembukaan UCF, tp pd 27 hb mse pnutupannya plak, kami tlh pn diundang untuk membuat persembahan sempena penutupan UCF. can u imagine? juri memilih kumpulan kami utk mbuat persembahan semula dr sepuluh group yg sertai pertandingan ni..so wow!mesti korg pelik kan tgk pkaian kitorg ni lain dr 22hb ari2? ok, 22hb kami sewa bju dr wisma budaya negeri kedah, yg ni plak di taja oleh pust budaya & seni UUM huhu... so pd mlm ni jgk diumumkan pemenang bagi setiap pertandingan yg diadakan sempena UCF yg berlangsung selama seminggu ni. so nk tw keputusannya? tp sblm 2 nk bgtw dlu antra pertandingan yg tlh dianjurkan selain rampai tarian tradisional yg kitorg sertai ni, ada jgk pertandingan tarian cina, tarian india, boria, dan nyanyian asli.tibalah masa yang dinanti-nantikan pengumuman keputusan pertandingan jeng3xalhamdulillah, wlpn bkn sbg juara, kami tlh mndapat tempat ke-3 bg pertandingan rampai tari tradisional, so nampak x medal bronze 2? da mcm sukan plak kan? haha siap ade medal lg, bg pertandingan lain, kami juga mnerima medal bronze spt tarian india & tarian cina, mmg mlm 2 kami mng no 3 je. tp bg nyanyian asli, membanggakan! seperti yang dijangka menjadi juara, so dpt la medal emas selain anugerah vocal terbaik iaitu jatuh kepada saudara Fazli awang, xsia-sia ptg b4 pertandingan blatih wlpn skjp.huhu so jom usha kitorang punya medal n pialani lah pingat gangsa yg kami menangi, selain itu kan mlm ni kami kne buat persembahan ats sebab pilihan juri jadi kami telah dianugerahkan anugerah khas juri!!!dan jugak bagi keseluruhan, sebab pertandingan ni berbentuk liga, jadi setelah dicampur semua markah dari semua pertandingan, kami mendapat tempat ke-3 keseluruhan, syukur alhamdulillah..disebalik semua ni , kne la bg kredit jgk kpd org belakang tabir, terutama kepada en.shahrin, iaitu pengetua Dewan Penginapan Pelajar TRADEWINDS yg byk support kitorg, termasuklah beliau sbg careografer tarian, selain salo blanje air kotak & mineral time latihan, klo xsebab kne ugut ngn beliau yg nk apungkan sy, sy rse sy xjoin kot pertandingan ni,hahaha. (bkn sy je, ngn Faisal FBI pn kne ugut, klo xjoin kne apung :P) selain tu kpd Exco Kesenian & Kebudayaa JKPS DPP TRADEWINDS iaitu miss Farraorg kuat dibelakang tabir yg asyik telan panadol sbb kne jd pengurus pasukan TRADEWINDS bg pertandingan ni, bkn satu tp 5-6 event skaligus so give her a clap!!! pape pn tahniah la kpd sume yg menang mlm 2, n yg klh cuba lg lerrr, juz terfikir, klo mlm 2 kami xmenang, mmg la agak memalukan sebab kami ni kolej kebudayaan, jd kne menang jgk..huhu xgitu mak nye?? hahaha

UCF (University Cultural Festival) perasmian-RAMPAIAN TARIAN TRADISIONAL

hye...sorry, tw sy da lme xupdate n3 dlm ni, bkn pe..lil bz :) so nk share la skit story. pd 22 march 2011 yg lepas, sy tlh join sa2 competition, nk tw competition pe? rampaian tarian tradisional. ptndingan ni sempena program UCF. berlangsung selama seminggu dan pertandingan rampan tari nimerupakan pembuka acaranya. so jom usha2 pix semasa pertandinganyg pose baik chanteq pny maut ni alice..bkn alice in wonderland k! ni nenek kebayan mcm dlm cite magika.haha sbb salo marah sy xmkn ubat time latihan, klo sume nk tw, 3tahun yg lepas, alice ni merupakan kapel sy, kire ex la skg.ha! tkejut? ini kisah benar, tp bkn kapel cinta, kapel time tarian jerk! hahahaigt lg mase sem satu, mcm mn sy kapel ngn dye tyme pertandingan festari UUM. mse 2 tarian asli, akibat tenung punaya tenung time menari, lupa step, dah la saya sorg je jadi lain, tp nsb baik sempat cover la jgk, mmg memalukan hahaha so itu cerita 3 tahun lepas cerita masa pertandingan ni plak..my new couple, haha qila, bg pertandingan kali ni, qila ni la yg jadi kapel sy diingatkan lagi bkn kapel bcinta ye, qila ni da dianggap mcm adik je, my junior ni, umo pn muda lg haha.pengalaman xbole lpe sbb qila ni sama tinggi dgn saya jd mmg la sush sy nk band bdn, sbb klo sy band, qila kne band lg rendah..akibatnya dua2 sakit pinggang dr time latihan spi la mse bertanding qila kne band badan rendah, sy plak kne menari tegak je xbole band..haha so jom tgk pix2 lain semasa pertandingan ni berlangsungok jom berkenalan dgn kumpulan CINDAI TARI EMAS yg sebelah kiri skali nizam, then tutup muka ala2 malu kucing (konon) roy, then liza,lala, qila (my kapel) & alice (ex-kapel) pas2 yg hensem dan segak bergaya 2 sapa lg klo bkn si zoey fahrezi hahaha then kanan skali my roomate, faisal (FBI) Klo korg nk t, penari lelaki ni mmg asal kumpulan ni, mse tahun 2008 lg kami dah mula menari,mula2 untuk tarian asli dan kretiv masa festari UUM, saya nizam n roy, yg xde lagi ialah shafiq n naqib manakala faisal plak join kami mse tahun 2009 untuk pertandingan zapin kontemporari, masa 2 roy xde yg ade saya, nizam n faisal. penari perempuan pulak, si nenek kebayan alice je yg asal kumpulan ni, yg lain2 sume muka baru, klo dulu ade bayu, bayah n ida tp ida ngn bayah nk bg muka br ni join, mnkala bayu plak dah pn abis blaja (senior kitorg) so muka baru tu la qila, lala & liza, tp wlpn baru diorg ni mmg berbakat, al-maklumlah penari universiti katakanni la pix semasa kami menari, juz ade sekeping je..itu pn kwn yg tgkp pix ni,mmg nice la kan dye snap.masa pertandingan ni kami kena menari 3 tarian secara menerus tanpa henti iaitu tarian zapin, joget dan inang. bagi saya zapin dan joget xde masalah tp bila masuk inang mmg spoil sbb xpernah lagi blaja inang, ni kira 1st time la ni mnari inang,mampuih bdn den lombik haha...

Wednesday, March 16, 2011

Taklimat Pendaftaran Pra-Praktikum & PENEMUAN BABY DALAM LONGKANG UUM.

n3 kli ni sy nk cerita ttg taklimat yg bru2 ni diadakan bg pljar yg akan mnlani praktikum, kira klo dkt UUM ni hnya semester akhir je yg dbenarkan utk praktikum, pljr semester ln xbole. citenye mcm ni, mse tgh dok mnjamu selera kt cafe DPP yg grand sgt 2, tserempak r ngn e'in, nor, wan & yaya diorang ni bru nk pegi taklimat so dgn skati sbb sy xde kje ln nk buat sje je nk join diorg, sptutnya sy xkne pegi pn sbb dah register pn tp gatai jgk nk pegi.
maka bermulalah perjalanan kami dgn menaiki bas UNIC yg sgt mewah laksana Cruise xberbintang (perlu ke nk bg brape bintg? :P) sy ni dah la xbiasa naik bas, tp me"macho"kan dri follow awek2 TRADEWINDS ni naik bas, pergh! bas penuh so ape lg berdiri le jwbnye.sempat lg korg posing ea dlm bas yg sesak ni? hahaha sy plak jd fotografer xbertauliah diorg, al-maklum hp skg camera dah canggih heheni lah nor, ija & e'ein yg ni plak Wan & Yaya
korg sdri tgk le, klo dlm bas pn sempat pose, inikan pulak dah turun bas..hahaha nyaris2 kne lggr keta sbb nk snap pic diorg prasan je ble sy on camera, xleh nk candid lgsung.huhuni plak keadaan dlm DKG 2/1 tyme ni, ktorg spi pncramah blum lg spi, pas2 mmg chya samar2 bole buat candle lite dinner skali :P tp sy sj je edit pic ni kasi effect yg lbey utk story ni..hakhak xde la gelap sgt pn. klo korg perasan, all the gurlz ni selalo je muka xcun diorg yg msuk dlm n3 blog sy, da kire diorg ni la subjek utk n3 blog sy.hahaha jnji story ni xkne bayar lalala~ so pnceramah ktorg tyme ni Dr. Oii Yeng Kiat dr COB, statement plg mnusuk kalbu yg dye buat hri 2 ialah, klo ade paksa rela xkn ade kbhgiaan. motif!!! mcm kursus kawen plak haha. so mse ni la jgk sy announce dkt kwn2 sy ni yg sy xjd nk buat praktikel sem dpn, mean ktorg akan praktikel sama2 nnt, sptutnya sy lbh awal dr diorg ni ade yg stuju, ade yg xstuju, ade plak yg buat2 xtw ("lantak ko la", mesti dlm hti ckp mcm 2) habis je taklimat yg agak membosankan, myakitkan hati & agak memalukan bbrapa org plajar lain (not me ok!) teman gurlz ni pegi anto asgmnt kt DKG 4, kami menapak la dr DKG 2 ke DKG4Terjadi satu kejadian yg xdiduga, diorg ni jmpa baby dlm longkang. Ya Allah sape la yg gamak buang baby ni sungguh tidak berperikemanusiaan lgsung korg tgk la gurlz ni mrenung baby tersebut yg tersangkut dlm longkang 2 terkejut?!!! FINALLY , dapat jgk candid pix korg..yez!!! korg tgk pe ha dlm longkng 2? bkn ade pn baby korg. Ops!!! hahaha ni la sbnrnya kejadian bila gurlz nk short cut, dgn slumber (tidak seperti wanita Melayu terakhir) diorg mlangkah longkang tersebut.hehehe pix ni mse nk tggu Ija yg xlepas nk mlangkah longkang 2 sbnrnya ayt kt ats td tpu je, mn la ade jumpa baby dekat UUM. Student UUM xbuat r kje haram jadah lg tidak bermoral mcm 2finally Ija ttp jugak xmelangkah longkang tsebut kerana kurang yakin pd dri sendiri (teori Maslow yg mn agknya?) jd mggunakan jln alternatif yg lbih selamat, jln le jauh sikit tp korg tgk, masih sempat lg nk posing tuh! hahaha ko igt ko ala2 penari ballet ke nk angkat kain cmtuh! :P sekian shja entry pd kali ini sbrg kisah tpu td hnyalah gurauan semata2...smoga kite sume akn mnjalani praktikum dgn jaya dan selamatnya pd tahun depan k sblm bpisah, nk bg kredit sket pada all gurlz yg mmbenarkan diri diorg djadikan subjek n3 blog sy nah amik kaw!!best dduk UUM sbb kt mn2 pn sy dkelilingi wanita2 jd xkesh la extent =) hehehe...

Sunday, March 13, 2011

MY COLLECTION-SOME OF SENTIMENTAL VALUE

hye. ok utk n3 kli ni sy nk share ngn korg sume koleksi sy spjg sthun ni terhadap one of my hobby, hahaha jgn terkejut tw..klo tkejut jgk korg sebut OPOCOT!!! sbb hobi ni bkn sy je yg ske dlm family, si pocot my brother 2 pn ske gak wt koleksi, dye pny dlu lg byk. huhu... ni bkn sebarangan hobi. sbb xsume org ade hobi cmni. so klo korg tgk, jgn jelez! hobi sy mgumpul benda alah nisy ske kumpl bear!!!paling latest, my "little" john bg, comel kan? sy bg nama little john :) huhuhu.ni plak esz bg, nama ismail, sy pggil mail suh pggil esz, lantak ko la mail haha comel sgt jgk yg ni, mail ni my junior selalo pegi cafe dgn muka bru bgun tido dye,slumberrrr!!!ni plak dr arif, arif pn junior jgk, roomate kpd mail, kdg2 ngn sy tersasul pggil dye roomate...so ni dua-dua sy tibai dr bilik diorg semasa kunjgn hormat yg lepas,hahaha sape suh comel sgt..ade ke laki main bear, bak cni!!!yg ni chinese fwen sy yg bg,senior sy... ade sorg kwn kt UKM dlu pggil bear ni "bear bean", ntah ape la nama dye bg tp layan.klo gurl kt luar nk tw, ptung ala2 cite mr bean ni la pling ramai bdk lelaki ade, sbb sy g mn2 selalo je jmpa ptung ni kt dlm blik bdk laki so xtkecuali la sy.yg ni bli sdri, mse lps kuar wad,p shopping kt Mid Valley, tyme ni kuar dating ngn novelis favourite sy Qash Irdina. nk suh dye bli, Haram!!! hahaha kodokut taik idung masin hado! tyme ni jgk la blaja naik LRT & komuter pusing2 KL mse 2 slain Qash Irdina ade sorg lg iaitu Atif, syok gak kuar b3 tyme 2, lepas pg MPH bli novel Qash Irdina berjudul DIBIUS CINTA (kan sy kte dye ni kdekut, mmbr2 pn nk kne bli gak bg free sudeyh..), lepak McD, then jln2 skitar mid spi pnt, round2 naik lrt n komuter. kemana ajelah! pas2 trus g kuantan nk p jumpa magkuk 2 eko, sape ea? hahaha juz joking la bkn mangkuk tp my brother kt kuantan.ni la yg selalu kne peluk sbb dye ni bkn kapas mcm yg lain, lembut gler dan tidak berbulu!!! nama beliau Mr. Ultramain, Mr Ultramain ni sy bli kt A.S, bkn Amerika Syarikat tp Aloq Staq je. tyme ni jd lone ranger bwk hati nan lara sbb tgh down, so bli ni sbb ade BFF yg skg ni kt Sabah ske la pggil sy Mr.Ultramain, dah la eja ultraman pn salah.tp dye kte, sy ni kuat, xleh down so sbb 2 la pggil sy ultraman padahal dye mint gler cite ultraman, huh mcm bebudak jep!yg ni plak KATAK, simple sy bg nama, so sape kata sy tkut katak? xpun...ade 2eko lg kan sy jaga,haha yg tkut 2 my BFF kt KK 2, gle pnakut katak..hahaha ni adalah yg pling sentimental, 1st tyme msuk uum lg dye dah ade, sy siap sgkut kt beg tyme sem1 dlu bwk je kemana sy pegi. pas2 sy dera dye, sy jadikan tempat cucuk pin note board, tp skg da xbuat da, sbb tkut nnt dye call Tele-dera.hahaha mamphoo?tada!!! ni la koleksi sdrian berhad sy, comel x? mst ade org jlz, tp lantak ko la,,ade aq kesah! bak kata mak lang, my aunty yg sporting, "kau ade?" sbnrnye masa kecik2 dlu lg byk tp mse msuk uum mum & dad da sedekah2 kt cousin2 yg ln, bergoni2 hantar balik kg..huhuhu bak kata arif plak "sdeyh!!!" klo bosan sy ckp2 la ngn toys ni sume, spi roomate sy kte sy ni psiko..hahaha xkesah pn! jnji bahagia,jgn masuk hospital bhgia udah le ye roomate.huhu...

Saturday, March 12, 2011

Berjimba, Karok & kegilaan terhadap Handphone!

hye sume, arini sy sgt lah penat, penat knp nak tahu? meh cni nk cite sket... sptutnya hari ni dah plan ngn ex-roomate nk p shopping kt Padang Besar tp disebabkan isnin ni sy ada mid-term xjd la pegi, hehehe, tp wlpn mcm 2 plan ttp kne run jgk... so alternatif terbaik ktorg, juz pegi Changlun jep... dekat sikit. so bgun pagi pn dah lewat,sbb mlm b4 2 sy s2dy mcm nk rakkk xtido yela dah lama xblaja akaun, exam nnt plak subjek biz.account... kitorang ni yg dah mmg lme xkuar sama2 pn p la C-Mart kt Changlun 2, mmg da maju sket la, sbb dah ade bowling, karaoke, snooker and game centre... wlpn yg hado je tp kire ade la jgk dr xde, tempat korg ade? huhu.yeargh!!! mari berjimba.sy ni xde la expert pn main bowling, seyes.main 2frame ngn ex-roomate ade la dlm 5-6 kali je strike hahaha.sy bkn nk mgutuk tp skadar nk bkongsi sdikit komen thadap bowling centre ni, lantai sgt lah licin, bola plak sume burok2, nama je bru buka tp xkan la bola lama, ape recycle ke? kasut plak tapak sume dah haus, nk pki kasut sdri xbg, tkial2 sy ngn ex-roomte sy si Jalal membalance kan bdn (mse ni la tringat balance sheet bg subjk biz.account). so agak puas, ajak Jalal main snooker, sumpah la sy mmg xpnh main tp rse nk test je, tp Jalal xmo... sy pn ajak la dye g karaoke plak YEARGH!!! mmg best la karok, wlpn duit sy yg kne kuar,:P (abg ikhlas ni Jalal blje ko...) so korg nk tgk pnyanyi bru UUM x? ni ha sy persembahkan Jalaludin Saifullah dgn lagunya Bencinta video
so korg dah tgk belum kesungguhan seorang penyanyi amatur, kono xmo nyanyi, skali amik kau!!! hahaha lepas je penat karok ktorg pn jln2 niat hati si Jalal ni nk beli handphone, so minx la sy selaku ex-roomate kehormat utk sama2 usha kt cni handphone, walhal ktorg berdua ni bru je bli handphone bru sebulan lepas... keputusannya hahaha sape yg knl sy mmg tw la, bkn Jalal yg beli handphone tp sy huhu ye r, ari2 saje bli hp nokia tp seyes mmg xbiasa sbb da terbiasa pki Sony Erricsson... nk tw sy bli hp model pe? niyh.Sony Ericsson c903 :) sy bli ni sbb camera hp nokia skg ni juz 2.o mp yg ni plak 5.0 mp tp nk tw ape lg function hp ni? jom survey..
  • Quad-band GSM/GPRS/EDGE and dual-band HSDPA/ tri-band HSDPA in US version
  • 5 MP AF camera with dual LED flash, geo-tagging, face and smile detection, active lens cover
  • Built-in GPS with A-GPS support, Wayfinder Navigator software, geotagging
  • Dedicated camera mode switch and gallery keys
  • Scratch resistant 2.4" 256K-color TFT display
  • Backlit D-pad shortcuts in camera mode
  • Accelerometer sensor for UI auto-rotate
  • Bluetooth (with A2DP), USB v2.0
  • FM radio with RDS and enhanced TrackID, YouTube client
  • Threaded conversations in messaging
  • Smart dialing
kesimpulannya, hari ni mmg la penat spi habis duit & tpksa mam kt kadai mamak je (sy ni mmg xske klo mkn kdi mamak tp Jalal belanja on je la).

Friday, March 11, 2011

ANTARA SAYANG DAN BENCI, BEZANYA SENIPIS SEHELAI RAMBUT.

Assalam, n3 kli ni sy xnk pn tulis llbey juz kli ni sy nk knlkan pd blog mmbr sy yg sorg niyh, MY BEST FWEN yg dah pn ade blog sdri...follow mcm mmbr yg lain la kiranya dah ade blog sdri, ptg td jmpa dye, then kami pn bbork, yela ktorg ni klo jmpa mst nk borak lama.xsah klo xlebih stgh jam wlpn tserempak tgh jalan..hahaha :P dye bgtw la blog dye ni ade mnceritakan somthng yg berkaitan pndgn dye thdp mslh yg sdg sy hadapi skg ni terhadap someone yg sgt OBSES thdp setiap gerak geri sy, yg pasti dye 2 bkn admire kt sy pn tp kbencian yg terlampau...mcm paparazzi pn ade gak spi sume perkara knon dye tw ttg sy, yg xbole bla klo ade pape je prob even xde kaitan dgn sy still jgk dkaitkan dgn sy, tup tup im so HOT ble naik sbg calon pertuduhan tnpa soal siasat, jd sy mls nk komen llbey, korg bole bc sdri ttg pndgn kwn sy ni, byk quote2 yg best dye bg antaranya ialah beza antara sayang dan benci senipis sehelai rambut, sgt menginsafi, so sy mmg xbenci pn pd org yg obses nk mgata sy 2, sy juz benci pd perbuatan tersebut...smoga lps ni dye insaf la kan :)...wlpn mcm 2, credit for her sbb mnulis ttg kish sy kt blog awak ye.. :) so korg klik blog zai ni klo korg bmint nk bc pndgn dye thadap PAPARAZI tersebut...terharu sy, ade jgk org care.. :)

Wednesday, March 9, 2011

YANG BISA MENJENGAH KEIKHLASAN

Dari atas ku lihat,
Kelompok wangian,
dari bawah ku intai,
segumpal kehitaman,
Apakah itu tandanya,
atau semuanya helah belaka...

Dari simpati menjadi sudi,
tiada kurangnya untuk memulai,
buat ku tertanya,
apa yang lebih mulia,
kejujuran atau kasih sayang....

Monday, March 7, 2011

Adinda Putera vol2

suatu ketika, bentara jiwa memberontak sepi,
mencari dalam samar nurbisa Illahi,
kerna Arjuna hilang dalam dunia misteri tersembunyi,
membawa haluan perit terperi.

Adinda putera datang menjenguk dalam lena,
membuka setiap rongga dalam palung hati indah maya,
namun kerana izin Maha kuasa jualah datangnya sinar,
kau kembali menjadi obor,
biarpun aku bukan Arjuna semalam,
aku tidak mampu lagi mengisi keindahan dengan bait terpendam,
kerana jemari kaku kini menjadi balam,
hanya ilham tercemar yang aku idam-idam menggegar dewala.

jangan dirampas lagi ya Dewata,
aku ingin Adinda Putera kekal di dalam hidupku
biarlah suara unggas menyindir namun tidak menjadi amarah,
kerana bukan taakulan perasaan sayang ini buat Adinda Putera,
hanya keikhlasan bermaharajalela dalam wilayah hati

syukur Alhamdulillah dipanjangkan,
Adinda Putera menemani semula di setiap sudut terdalam
bagi mengisi bersama selawat dan salam ketika siang bertukar malam,
ketika jaga ingin mencari ilham kau hadir lagi memberi rencah.

maafkan Arjuna kerana pernah berubah,
manjadi lemah kerana difikir hanya serakah dunia
namun Adinda Putera, jika kau bersama dahulu menelusuri hari-hari yang yang berombak
pasti kau tahu,
Arjuna jua manusia biasa yang tidak sempurna dalam setiap noda.

temanilah Arjuna semula menelusuri sungai insani
luaskan jiwa Adinda Putera dalam mengisi hati pernah sunyi
kerana kau tahu
tiada pengganti buat diri mu dalam setiap detik kemahuan.

kenapa kerja dgn kerajaan menjadi pilihan ramai.

Kenapa ye ramai orang suka sangat kerja dengan goverment ini?

Walaupun gaji takde la banyak mana, tapi ramai yang mengimpikan bekerja di sektor awam. Adakah anda mahu tahu sebabnya? Ramai orang suka kerja kerajaan kerana kelebihan - kelebihan ini:


1.Elaun perumahan
2.Cost of living allowance (COLA)
3. Imbuhan tetap khidmat awam (Itka)
4. Kenaikan gaji setiap tahun
5. Kemudahan pinjaman komputer dan kenderaan
6. Cuti tahunan mengikut kelayakan
7. Cuti bersalin
8. Pinjaman perumahan
9. Caruman KWSP atau pencen
10. Bersara pada umur 58 tahun
11. Peluang kenaikan pangkat
12. Peluang melanjutkan pelajaran
13.Peluang untuk berkursus dari semasa ke semasa
14. Lebih banyak masa diluangkan bersama keluarga

Ya! itulah kelebihan - kelebihan bekerja di sektor awam. Maka tidak hairanlah ramai berebut - berebut untuk memohonnya.

Akan tetapi bukan mudah untuk memasuki sektor awam ini jika anda tidak tahu selok belok melepasi temuduganya. Akan tetapi, saya ada terjumpa panduan yang amat berkesan yang benar - benar merealisasikan impian anda.

Ketahui panduannya di link di bawah sekarang:
[http://tinyurl.com/infokerjakerajaan]

Saturday, March 5, 2011

FINISHING SCHOOL!!!

ni lagi sa2 entry saya berkaitan dgn program spjg berada kt uum ni, ok, kursus finishing school (Bdk skolah dilarang masuk wlpn ni namanya kursus abis sekolah bila di translatekan :p) diwajibkan kepada semua mahasiswa uum yg akan grade, mean last semester la. so sy yg akan berpracticum next sem mmg wajib lah kne amik (klo x xbole nk grade!!!) diadakan di EDC, bermula pd jam 8 pagi sehinggalah jam 5 ptg (kira ofis hour la ni) so jom kte tgk la gelagat spyg sy berkursus ni.sbg seorg mahasiswa yang akn ke pasaran kerja xlme lg, pergh!!! padat la input yg penceramah bg meliputi 3 sesi iaitu, motivation n communication, saleable resume (curricum vitae), & job interview.ha, ni sebahagia dari peserta yg join (muka diorg ni lg dlm blog aq!) huhu pujian kpd chef EDC sbb masakan hari ni mmg sedap (wlpn sume dok merungut pedas, spi sume mnum air 2 gelas wlpn gelas 2 besar)sbnrnya, kitorang agak bosan jgk la kt dlm ni, yela korg bygkn berjam2 dduk je dlm dewan kt hotel EDC ni, dgr plak ceramah ni confirm la mata dok pki tongkat, xbole blah, ade 250 org peserta tp asyik2 sy jugak yg penceramah2 ni dok attack tny soalan sepjg 3 sesi yg dikendalikan oleh 3 penceramah bbeza (market lah 2!!!)disebabkan kebosanan dan kemengantukan( tatabahasa sape ajar aq ni?) yg terlampau sgt, ni la alternatif ktorg BINGO!!! hahaha ni klo kantoi, maw ktorg blushing2..:P bermain bingo dgn mak cik elis, dan shiqa,yaergh!!! beta juara, tp bkn ktorg je main ni, meja dpn ktorg la yg hasut main ni, mak cik leha, mak cik zai ngn mak cik normah. nsb baik sume ni coverina cemerlang, so mmg ktorg xkantoi (jgn tiru aksi ini dirumah, pejabat, sekolah mahupun di universiti...kitorang xpe sbb kitorang dah power!! haha)beta pn da pening kepala ni, sbb mmg sgt mletihkan dduk dlm dewan ni spi rs nk tercabut je rasa pinggang. dat all for today, class bersurai. TERIMA KASIH CIKGU!!!.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kroni-kroni arjuna