Saturday, March 12, 2011

Berjimba, Karok & kegilaan terhadap Handphone!

hye sume, arini sy sgt lah penat, penat knp nak tahu? meh cni nk cite sket... sptutnya hari ni dah plan ngn ex-roomate nk p shopping kt Padang Besar tp disebabkan isnin ni sy ada mid-term xjd la pegi, hehehe, tp wlpn mcm 2 plan ttp kne run jgk... so alternatif terbaik ktorg, juz pegi Changlun jep... dekat sikit. so bgun pagi pn dah lewat,sbb mlm b4 2 sy s2dy mcm nk rakkk xtido yela dah lama xblaja akaun, exam nnt plak subjek biz.account... kitorang ni yg dah mmg lme xkuar sama2 pn p la C-Mart kt Changlun 2, mmg da maju sket la, sbb dah ade bowling, karaoke, snooker and game centre... wlpn yg hado je tp kire ade la jgk dr xde, tempat korg ade? huhu.yeargh!!! mari berjimba.sy ni xde la expert pn main bowling, seyes.main 2frame ngn ex-roomate ade la dlm 5-6 kali je strike hahaha.sy bkn nk mgutuk tp skadar nk bkongsi sdikit komen thadap bowling centre ni, lantai sgt lah licin, bola plak sume burok2, nama je bru buka tp xkan la bola lama, ape recycle ke? kasut plak tapak sume dah haus, nk pki kasut sdri xbg, tkial2 sy ngn ex-roomte sy si Jalal membalance kan bdn (mse ni la tringat balance sheet bg subjk biz.account). so agak puas, ajak Jalal main snooker, sumpah la sy mmg xpnh main tp rse nk test je, tp Jalal xmo... sy pn ajak la dye g karaoke plak YEARGH!!! mmg best la karok, wlpn duit sy yg kne kuar,:P (abg ikhlas ni Jalal blje ko...) so korg nk tgk pnyanyi bru UUM x? ni ha sy persembahkan Jalaludin Saifullah dgn lagunya Bencinta video
so korg dah tgk belum kesungguhan seorang penyanyi amatur, kono xmo nyanyi, skali amik kau!!! hahaha lepas je penat karok ktorg pn jln2 niat hati si Jalal ni nk beli handphone, so minx la sy selaku ex-roomate kehormat utk sama2 usha kt cni handphone, walhal ktorg berdua ni bru je bli handphone bru sebulan lepas... keputusannya hahaha sape yg knl sy mmg tw la, bkn Jalal yg beli handphone tp sy huhu ye r, ari2 saje bli hp nokia tp seyes mmg xbiasa sbb da terbiasa pki Sony Erricsson... nk tw sy bli hp model pe? niyh.Sony Ericsson c903 :) sy bli ni sbb camera hp nokia skg ni juz 2.o mp yg ni plak 5.0 mp tp nk tw ape lg function hp ni? jom survey..
  • Quad-band GSM/GPRS/EDGE and dual-band HSDPA/ tri-band HSDPA in US version
  • 5 MP AF camera with dual LED flash, geo-tagging, face and smile detection, active lens cover
  • Built-in GPS with A-GPS support, Wayfinder Navigator software, geotagging
  • Dedicated camera mode switch and gallery keys
  • Scratch resistant 2.4" 256K-color TFT display
  • Backlit D-pad shortcuts in camera mode
  • Accelerometer sensor for UI auto-rotate
  • Bluetooth (with A2DP), USB v2.0
  • FM radio with RDS and enhanced TrackID, YouTube client
  • Threaded conversations in messaging
  • Smart dialing
kesimpulannya, hari ni mmg la penat spi habis duit & tpksa mam kt kadai mamak je (sy ni mmg xske klo mkn kdi mamak tp Jalal belanja on je la).

4 comments:

  1. so kire ko da jual laa C3 tue...yang c903 nie brapa lak ko beli

    ReplyDelete
  2. mira: aah, c3 2 xbest r pki, bkn pe,,.dr zaman skola dlu da biasa gne sony ericsson...ala, trade in je juz tmbh sket duit...lg pn c3 2 xde 3g, camera 2.0 mp je yg ni ade 3g, camera plak 5.0 mp plus cyber shot lg :)

    ReplyDelete
  3. haha..sengal...xpe2...asal puas hati suda...jaga hp nie elok2..kang ilang lagik..haha

    ReplyDelete
  4. uit..jgn dikenang lg vivaz ku yg hilg tuh....sdeyh! hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kroni-kroni arjuna