Wednesday, March 30, 2011

UCF (University Cultural Festival) penutupan-PERSEMBAHAN PILIHAN JURI.

SALAM !!! hye, n3 kli ni nk share happy news, ok korg mst da tw kan pd 22 hb sy tlh join rampaian tari tradisional sempena UCF (klo korg bc n3 b4 ni la.huhu) i2 masa pembukaan UCF, tp pd 27 hb mse pnutupannya plak, kami tlh pn diundang untuk membuat persembahan sempena penutupan UCF. can u imagine? juri memilih kumpulan kami utk mbuat persembahan semula dr sepuluh group yg sertai pertandingan ni..so wow!mesti korg pelik kan tgk pkaian kitorg ni lain dr 22hb ari2? ok, 22hb kami sewa bju dr wisma budaya negeri kedah, yg ni plak di taja oleh pust budaya & seni UUM huhu... so pd mlm ni jgk diumumkan pemenang bagi setiap pertandingan yg diadakan sempena UCF yg berlangsung selama seminggu ni. so nk tw keputusannya? tp sblm 2 nk bgtw dlu antra pertandingan yg tlh dianjurkan selain rampai tarian tradisional yg kitorg sertai ni, ada jgk pertandingan tarian cina, tarian india, boria, dan nyanyian asli.tibalah masa yang dinanti-nantikan pengumuman keputusan pertandingan jeng3xalhamdulillah, wlpn bkn sbg juara, kami tlh mndapat tempat ke-3 bg pertandingan rampai tari tradisional, so nampak x medal bronze 2? da mcm sukan plak kan? haha siap ade medal lg, bg pertandingan lain, kami juga mnerima medal bronze spt tarian india & tarian cina, mmg mlm 2 kami mng no 3 je. tp bg nyanyian asli, membanggakan! seperti yang dijangka menjadi juara, so dpt la medal emas selain anugerah vocal terbaik iaitu jatuh kepada saudara Fazli awang, xsia-sia ptg b4 pertandingan blatih wlpn skjp.huhu so jom usha kitorang punya medal n pialani lah pingat gangsa yg kami menangi, selain itu kan mlm ni kami kne buat persembahan ats sebab pilihan juri jadi kami telah dianugerahkan anugerah khas juri!!!dan jugak bagi keseluruhan, sebab pertandingan ni berbentuk liga, jadi setelah dicampur semua markah dari semua pertandingan, kami mendapat tempat ke-3 keseluruhan, syukur alhamdulillah..disebalik semua ni , kne la bg kredit jgk kpd org belakang tabir, terutama kepada en.shahrin, iaitu pengetua Dewan Penginapan Pelajar TRADEWINDS yg byk support kitorg, termasuklah beliau sbg careografer tarian, selain salo blanje air kotak & mineral time latihan, klo xsebab kne ugut ngn beliau yg nk apungkan sy, sy rse sy xjoin kot pertandingan ni,hahaha. (bkn sy je, ngn Faisal FBI pn kne ugut, klo xjoin kne apung :P) selain tu kpd Exco Kesenian & Kebudayaa JKPS DPP TRADEWINDS iaitu miss Farraorg kuat dibelakang tabir yg asyik telan panadol sbb kne jd pengurus pasukan TRADEWINDS bg pertandingan ni, bkn satu tp 5-6 event skaligus so give her a clap!!! pape pn tahniah la kpd sume yg menang mlm 2, n yg klh cuba lg lerrr, juz terfikir, klo mlm 2 kami xmenang, mmg la agak memalukan sebab kami ni kolej kebudayaan, jd kne menang jgk..huhu xgitu mak nye?? hahaha

2 comments:

  1. dia ni rupanya.
    sangat molek awk menari masa UCF tu.

    ReplyDelete
  2. hahaha.. molek ye? mcm la nampka :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kroni-kroni arjuna