Wednesday, March 16, 2011

Taklimat Pendaftaran Pra-Praktikum & PENEMUAN BABY DALAM LONGKANG UUM.

n3 kli ni sy nk cerita ttg taklimat yg bru2 ni diadakan bg pljar yg akan mnlani praktikum, kira klo dkt UUM ni hnya semester akhir je yg dbenarkan utk praktikum, pljr semester ln xbole. citenye mcm ni, mse tgh dok mnjamu selera kt cafe DPP yg grand sgt 2, tserempak r ngn e'in, nor, wan & yaya diorang ni bru nk pegi taklimat so dgn skati sbb sy xde kje ln nk buat sje je nk join diorg, sptutnya sy xkne pegi pn sbb dah register pn tp gatai jgk nk pegi.
maka bermulalah perjalanan kami dgn menaiki bas UNIC yg sgt mewah laksana Cruise xberbintang (perlu ke nk bg brape bintg? :P) sy ni dah la xbiasa naik bas, tp me"macho"kan dri follow awek2 TRADEWINDS ni naik bas, pergh! bas penuh so ape lg berdiri le jwbnye.sempat lg korg posing ea dlm bas yg sesak ni? hahaha sy plak jd fotografer xbertauliah diorg, al-maklum hp skg camera dah canggih heheni lah nor, ija & e'ein yg ni plak Wan & Yaya
korg sdri tgk le, klo dlm bas pn sempat pose, inikan pulak dah turun bas..hahaha nyaris2 kne lggr keta sbb nk snap pic diorg prasan je ble sy on camera, xleh nk candid lgsung.huhuni plak keadaan dlm DKG 2/1 tyme ni, ktorg spi pncramah blum lg spi, pas2 mmg chya samar2 bole buat candle lite dinner skali :P tp sy sj je edit pic ni kasi effect yg lbey utk story ni..hakhak xde la gelap sgt pn. klo korg perasan, all the gurlz ni selalo je muka xcun diorg yg msuk dlm n3 blog sy, da kire diorg ni la subjek utk n3 blog sy.hahaha jnji story ni xkne bayar lalala~ so pnceramah ktorg tyme ni Dr. Oii Yeng Kiat dr COB, statement plg mnusuk kalbu yg dye buat hri 2 ialah, klo ade paksa rela xkn ade kbhgiaan. motif!!! mcm kursus kawen plak haha. so mse ni la jgk sy announce dkt kwn2 sy ni yg sy xjd nk buat praktikel sem dpn, mean ktorg akan praktikel sama2 nnt, sptutnya sy lbh awal dr diorg ni ade yg stuju, ade yg xstuju, ade plak yg buat2 xtw ("lantak ko la", mesti dlm hti ckp mcm 2) habis je taklimat yg agak membosankan, myakitkan hati & agak memalukan bbrapa org plajar lain (not me ok!) teman gurlz ni pegi anto asgmnt kt DKG 4, kami menapak la dr DKG 2 ke DKG4Terjadi satu kejadian yg xdiduga, diorg ni jmpa baby dlm longkang. Ya Allah sape la yg gamak buang baby ni sungguh tidak berperikemanusiaan lgsung korg tgk la gurlz ni mrenung baby tersebut yg tersangkut dlm longkang 2 terkejut?!!! FINALLY , dapat jgk candid pix korg..yez!!! korg tgk pe ha dlm longkng 2? bkn ade pn baby korg. Ops!!! hahaha ni la sbnrnya kejadian bila gurlz nk short cut, dgn slumber (tidak seperti wanita Melayu terakhir) diorg mlangkah longkang tersebut.hehehe pix ni mse nk tggu Ija yg xlepas nk mlangkah longkang 2 sbnrnya ayt kt ats td tpu je, mn la ade jumpa baby dekat UUM. Student UUM xbuat r kje haram jadah lg tidak bermoral mcm 2finally Ija ttp jugak xmelangkah longkang tsebut kerana kurang yakin pd dri sendiri (teori Maslow yg mn agknya?) jd mggunakan jln alternatif yg lbih selamat, jln le jauh sikit tp korg tgk, masih sempat lg nk posing tuh! hahaha ko igt ko ala2 penari ballet ke nk angkat kain cmtuh! :P sekian shja entry pd kali ini sbrg kisah tpu td hnyalah gurauan semata2...smoga kite sume akn mnjalani praktikum dgn jaya dan selamatnya pd tahun depan k sblm bpisah, nk bg kredit sket pada all gurlz yg mmbenarkan diri diorg djadikan subjek n3 blog sy nah amik kaw!!best dduk UUM sbb kt mn2 pn sy dkelilingi wanita2 jd xkesh la extent =) hehehe...

13 comments:

  1. ceh..igtkn tul2 la de baby td..

    ReplyDelete
  2. ya Allah...ingtkan ada baby yng btol2...agak terperanjat jugak td...hehehe

    ReplyDelete
  3. kihkih... melawak betol ko ye....

    ReplyDelete
  4. baby : lalala~
    far_east: haha.gempar!
    pengukir yg rajin : nauzubillah!!! s2dent uum msh baik2 lg..alhamdulillah...
    misz lyen : huhu amcm? pnulisan ni bgus x? :)

    ReplyDelete
  5. ko memg terbaek yer... gud job..kikiki

    ReplyDelete
  6. fir...agaknye owg laen klu bukak bloq ko mst dh buhsan asyik ktowg ajew yg penuhi gambar dlm blog ko...lalalal(dlm ht suke sbernye) :)

    ReplyDelete
  7. hahaha..agaknye la kot.hahaha...

    ReplyDelete
  8. ko mmg kejam tau... ada ke pulak baby.....

    ReplyDelete
  9. princess hearty : hehehe.. saja kasi gempak bru dibaca..klo x tgk la pix je kan kan kan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kroni-kroni arjuna